Termal Tedavi

Anasayfa » Termal Tedavi

Kaplıcalar, şifalı sular olarak da bilinen(kimyasal özellikleri bakımından bikarbonatlı, sülfatlı, tuzlu, kükürtlü, karbon dioksitli, demirli, iyotlu) maden sularının yeryüzüne çıktığı kaynaklar çevresinde kurulan tedavi tesisleridir.

Kaynak suları yollarına çıkan mineralleri, tuzları, gazları ve radyoaktif maddeleri eriterek bünyelerine alıp, ısınarak yeryüzüne çıktıkları için özellikleri birbirinden farklıdır, birbirine benzemez.

Termal Tedavide amaç; vücut direncini artırmak, psikolojik rahatlama sağlamak, hastalık bulgularını ortadan kaldırarak hastanın şikâyetlerini azaltmak olarak sıralanabilir.

Termal tedavi; bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuttaki şişliğin(ödemin) atılmasını sağlar, bel ağrısı, sırt ağrısı, romatizma ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.

Termal Tedavi süresi ve şekli, hastanın ve hastalığın durumuna, suyun özelliklerine göre belirlenir. Yerin altından çıkan mineralli sıcak su ile yapılan, doğal bir tedavi yöntemidir. Doktora danışılarak yapılmalıdır.

Tedavi; genellikle sabahları hafif bir kahvaltı sonrasında, yeterli sıvı desteği alınarak, su içerisinde belirlenen hareketlerle(su içerisindeki hareket derinin mineral ve gaz alışverişini artırır),aşırı hareketlerden kaçınılarak yapılmalıdır.

Her tedavi sonrasında kişi iyice kurulanmalı ve dinlenmelidir. Termal Tedavi süresince ise sebze ve meyve ağırlıklı besinler tercih edilmelidir.